Gadget yang hanya sayang admin!!

hye u all,, Aiz tadi jenjalan kat blog yang datang dari negara mana entah Aiz sendiri pon tak tahu.. suddenly,, Aiz terjumpa satu racun istimewa yang menyebabkan Aiz melompat lompat macam monyet sebab gembira.. betui.. bohong besar disitu.. =__=" Racun istimewa nie menyebabkan gadget yang Aiz tuang racun dekat dia hanya muncul bila Aiz log in je tau!! fuyyoo.. =__="
so, disini Aiz nak share sikit racun tue agar u all boleh tuang kat widget widget korang tue.. yay!! ^_^ Aiz mudahkan stepnya agar u all tak mudah terjatuh tangga nanti tau.. ^_^"

  1. pergi template dan klik edit html..
  2. click kat dalam code editor dan tekan ctrl+F untuk memudahkan pencarian.. ^_^
  3. andai kata widget u all bertajuk 'Ustaz mu tunggu, aku datang', =__=" tulis tajuk widget tu kat dalam kotak search..
  4. tahniah!! u all sudah selamat melanding kat atas code widget korang tu.. mungkin codenya nampak macam ni..
<b:widget id='HTML1' locked='false' title='Ustaz mu tunggu, aku datang..' type='HTML'> 
<b:includable id='main'>
<!-- only display title if it's non-empty -->
<b:if cond='data:title != ""'>
<h2 class='title'><data:title/></h2>
</b:if>
<div class='widget-content'>
<data:content/>
</div>

<b:include name='quickedit'/>
</b:includable>
</b:widget>
copy code warna merah nie..
letak code dibawah ni dibawah code <b:includable id='main'>
<span class='item-control blog-admin'> 
letak code dibawah ni diatas code  </b:includable>
</span>
 dan sepatutnya setelah siap,, code sepatutnya nampak macam gini..
<b:widget id='HTML1' locked='false' title='Ustaz mu tunggu, aku datang..' type='HTML'>  <b:includable id='main'>
<span class='item-control blog-admin'>
<!-- only display title if it's non-empty -->
<b:if cond='data:title != ""'>
<h2 class='title'><data:title/></h2>
</b:if>
<div class='widget-content'>
<data:content/>
</div>

<b:include name='quickedit'/>

</span>
</b:includable>
</b:widget>
dan klik save.. trik ni boleh nampak lepas u all log out dan tengok blog u all lepas log out..
seringgit untuk helplogger hikhik ^_^

No comments:

Post a Comment

attention AIZ punya READERS!!
korang boleh letak gambar dengan (img)url-gambar-u-all(/img).. (tukar ( ) dengan: [ ] ^_^ )
letak blog url korang kat comment supaya senang Aiz singgah.. ^_^
terima KASIH.. pst: jangan SPAM..