Hack gambar menjadi berkuali ti nggi.. ^__^

alright,, pernah tak korang upload gambar kat blog tapi kualiti gambar macam zaman puluh puluhan.. So, disini Aiz datang nak membantu korang yang ingin keluar dari masalah ZAMAN BATU u all.. ^__^ Mari Aiz tunjukkan cara gambar asal boleh tampal kat dalam post korang dengan kualiti asal.. Nanti u all mesti nampak perbezaannye n teruja sangat sangat sampai nak hentak kepala kat batu.. =__="

di sini,, Aiz nak ajarkan tukar gambar s400 kepada s1600 ultra hd.. ^__^" firstly, korang upload gambar korang macam biasa.. n then korang pergi selak html kat post u all tu.. mesti u all nampak s400? kadang kadang bukan s400, tapi lebih murah iaitu s200.. korang gantikan s200 or anything menjadi s1600.. dan klik save.. siap!! ^__^ bawah ni aiz tunjukkan perbezaan s200 dengan s1600 yee.. jangan dok pelik tengok gamba..

gamba nampak lagi blur dari gamba asal..
quality gamba asal dikekalkan.. yay!! ^_^
korang nampak s200 yang kat atas tu blur je kan?? yang bawah ni nampak sharp sikit lepas diedit jadi s1600.. check quality gambar u all supaya blog walker u all tak jadi blur.. =__=''

2 comments:

attention AIZ punya READERS!!
korang boleh letak gambar dengan (img)url-gambar-u-all(/img).. (tukar ( ) dengan: [ ] ^_^ )
letak blog url korang kat comment supaya senang Aiz singgah.. ^_^
terima KASIH.. pst: jangan SPAM..