Potong avatar comment jadi bulat!! =__="

holla tra tri tola!! =__=" hari ni Aiz nak ajarkan satu trik untuk u all buat.. namun,, biarlah ia menjadi rahsia.. =__=" AIZ nak ajarkan korang camne nak potong avatar comment jadi bulat!!  ^_^ ia tak melibatkan sebarang pemotongan komponen komputer tau.. =__=" okk,, merapu.. firstly bagi yang mabuk code tu banyak banyakkan berdoa supaya template blog u all tu tak rosak.. hikhik
korang pergi template dan klik edit html.. sudah semestinya code berterabur kat depan mata u all.. u all klik satu kali kat dalam code editor n tekan ctrl+F untuk memudahkan penyelongkaran.. cari kod ni dulu..
#comments .avatar-image-container img
dah jumpa kan? ganti code yang ada kat bawah code tadi dengan code yang ni..
-webkit-border-radius: 50em; 
-moz-border-radius: 50em; 
border-radius: 50em;
n holla!! dah siap.. ^_^..
pstt: jangan lupa klik save.. nanti menangis tak berlaguu.. =__="

No comments:

Post a Comment

attention AIZ punya READERS!!
korang boleh letak gambar dengan (img)url-gambar-u-all(/img).. (tukar ( ) dengan: [ ] ^_^ )
letak blog url korang kat comment supaya senang Aiz singgah.. ^_^
terima KASIH.. pst: jangan SPAM..