Bahaya bateri!

Hye u all.. hari ni Aiz nak mendedahkan bahaya bateri 9V yang selalu u all guna.. bateri ni boleh menyebabkan satu kebakaran yang besar.. bateri ni boleh bakar kereta,, rumah,, bilik air dan juga spender.. =__=" ofcoz kalau rumah terbakar baju semua terbakar.. hikhik.. tapi takpa,, Aiz sertakan tips tips untuk u all menangani masalah yang besar ni.. jom chekidot.. hikhik... ^_^

bateri ni boleh menyebabkan kebakaran yang besar jika pucuk positive dan pucuk negative bergabung.. u all pernah letak satu wayar yang gabungkan positive dan negative tak?? kalau pernah,, bagus.. sebab u all pernah lihat sendiri kesannya.. iaitu menghasilkan haba.. Aiz pernah masak air guna cara tu.. tapi Aiz tak nak minum sebab takut kalau ada bahan kimia.. ^_^
Gabungan 12 bateri 9v menghasilkan 90++volt..
gabungan bateri kat atas ni menghasilkan 90volt.. kuat tu.. rasanya boleh nyalakan satu rumah ni.. hikhik.. kat bawah ni Aiz tunjukkan kesan bateri 9 volt..
Aiz bagi tips sikit untuk mengelakkan rumah u all terbakar..
  1. Lekatkan solatape kat hujung bateri tu.. kawasan positive negative n simpan elok elok..
  2. Letak bateri kat dalam bekas yang langsung takda sebarang pengalir letrik.. stapler,, kunci..
sharing is caring.. ^_^

6 comments:

  1. omgie really? hehehehe great inform! terimakasih .

    http://sarahhijabista.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes,, ni bahaya batery 9v.. xleh bersentuh.. terbakar nanti..

      Delete
  2. Gud sharing. Tak ramai yg tahu pasal ni. Terima kasih...dengan perkongsian ni dapat beri info yang bermanfaat untuk semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes,, ramai yg x tahu pasal ni.. Aiz pun x sangka bateri ni boleh menyebabkan kebakaran.. papepon,, thx singgah n sudi baca... ^_^

      Delete

attention AIZ punya READERS!!
korang boleh letak gambar dengan (img)url-gambar-u-all(/img).. (tukar ( ) dengan: [ ] ^_^ )
letak blog url korang kat comment supaya senang Aiz singgah.. ^_^
terima KASIH.. pst: jangan SPAM..