Bahaya bateri!

Hye u all.. hari ni Aiz nak mendedahkan bahaya bateri 9V yang selalu u all guna.. bateri ni boleh menyebabkan satu kebakaran yang besar.. bateri ni boleh bakar kereta,, rumah,, bilik air dan juga spender.. =__=" ofcoz kalau rumah terbakar baju semua terbakar.. hikhik.. tapi takpa,, Aiz sertakan tips tips untuk u all menangani masalah yang besar ni.. jom chekidot.. hikhik... ^_^

bateri ni boleh menyebabkan kebakaran yang besar jika pucuk positive dan pucuk negative bergabung.. u all pernah letak satu wayar yang gabungkan positive dan negative tak?? kalau pernah,, bagus.. sebab u all pernah lihat sendiri kesannya.. iaitu menghasilkan haba.. Aiz pernah masak air guna cara tu.. tapi Aiz tak nak minum sebab takut kalau ada bahan kimia.. ^_^
Gabungan 12 bateri 9v menghasilkan 90++volt..
gabungan bateri kat atas ni menghasilkan 90volt.. kuat tu.. rasanya boleh nyalakan satu rumah ni.. hikhik.. kat bawah ni Aiz tunjukkan kesan bateri 9 volt..
Aiz bagi tips sikit untuk mengelakkan rumah u all terbakar..
  1. Lekatkan solatape kat hujung bateri tu.. kawasan positive negative n simpan elok elok..
  2. Letak bateri kat dalam bekas yang langsung takda sebarang pengalir letrik.. stapler,, kunci..
sharing is caring.. ^_^

Previous
Next Post »

6 comments

Write comments
Sarah Halim
AUTHOR
January 4, 2015 at 2:14 PM delete

omgie really? hehehehe great inform! terimakasih .

http://sarahhijabista.blogspot.com/

Reply
avatar
Budak Nuizz
AUTHOR
January 4, 2015 at 4:10 PM delete

sharing a good info .. bagus2

Reply
avatar
Aiz
AUTHOR
January 4, 2015 at 9:15 PM delete

yes,, ni bahaya batery 9v.. xleh bersentuh.. terbakar nanti..

Reply
avatar
eima fatima
AUTHOR
January 12, 2015 at 5:02 PM delete

Gud sharing. Tak ramai yg tahu pasal ni. Terima kasih...dengan perkongsian ni dapat beri info yang bermanfaat untuk semua

Reply
avatar
Aiz
AUTHOR
January 15, 2015 at 10:13 PM delete

yes,, ramai yg x tahu pasal ni.. Aiz pun x sangka bateri ni boleh menyebabkan kebakaran.. papepon,, thx singgah n sudi baca... ^_^

Reply
avatar

attention AIZ punya READERS!!
korang boleh letak gambar dengan (img)url-gambar-u-all(/img).. (tukar ( ) dengan: [ ] ^_^ )
letak blog url korang kat comment supaya senang Aiz singgah.. ^_^
terima KASIH.. pst: jangan SPAM.. EmoticonEmoticon