Pegawai tak amanah,, mangsa jadi mangsa..

Hye u all,, petang tadi masa Aiz jenjalan kat Facebook,, Aiz found sikit bad news yang Aiz rasa tak patut dimaafkan.. Aiz stalk grup grup fb yang Aiz join kat facebook.. ofcourse masa tu Aiz tengah bosan.. ^_^" tengah scroll scroll scroll scroll,, Aiz jumpa kes sorang hamba tuhan ni.. sian.. dia masuk lokap,, barang barang dia kena tukar.

So,, Aiz tertarik nak baca pasal kes dia ni.. mangsa ni pakai iphone 6.. nak dijadikan cerita,, dia kena masuk lokap.. soo,, barang barang dia polis pegangkan.. dah keluar lokap dia dapat balik iphone 6 dia.. nak tau apa jadi?? ada la pegawai tak amanah tukar motherboard iphone dia dengan motherboard iphone yang id kena lock.. so,, mangsa tak bukak la dengan apple id dia.. and then dia pon buat laporan polis.. finally dia dapat balik motherboard iphone beliau.. soalnya kenapa ada pegawai yang tak amanah.. ni yang Aiz marah ni.. hish.. sabo sabo.. -,-

Ada lagi satu kes,, pon masok lokap gak.. kesalahan dirahsiakan okay.. ^_^" and seperti biasa barang mesti polis pegang kan?? tapi yang ni memang nampak sangat ketidak amanahan pegawai yang jaga.. kad ic dengan wallet dapat.. duit dengan jam tangan pulak kena tukar.. kesian Aiz rasa dekat orang yang kena aniaya ni.. hurm ^_^

Patut la dalam grup gamers yang Aiz join kat FB ni ada yang cakap polis kat Malaysia ni tak amanah.. Ada jenayah,, polis buat tak tau.. Majoriti kat dalam grup tu ramai orang Singapore,, tu yang diorang nampak realiti polis kat Malaysia ni.. hish... Aiz tak taulah nak kata apa..

Hurm,, Aiz cuma nak kata.. dalam hidup ni kena jaga amanah,, sebab amanah tu benda paling berat nak kena jaga.. ^_^ seriously,, ada cikgu tawar Aiz jadi pengawas sekolah tapi Aiz tolak.. Aiz tolak sebab amanah ni berat.. and Aiz jugak tak sanggup nak hadap budak budak nakal.. nanti Aiz kena buli.. =__=" itu kenyataan..

kata kata Aiz yang sentiasa Aiz akan pegang.. errmm,, sorry.. ni cetak rompak dari pak gugel.. sorry ye.. siapa punya tak tahu.. =__="

No comments:

Post a Comment

attention AIZ punya READERS!!
korang boleh letak gambar dengan (img)url-gambar-u-all(/img).. (tukar ( ) dengan: [ ] ^_^ )
letak blog url korang kat comment supaya senang Aiz singgah.. ^_^
terima KASIH.. pst: jangan SPAM..